Клубът на ГФТЕАМ Бургас предлага тренировки за деца на възраст от 4 до 14 г.

Много родители се чудят, какво бойно изкуство да изберат за децата си.

Отлична опция за пробна тренировка се предлага в академията на ГФТИМ Бургас. Ето няколко причини, поради които БЖЖ е подходящо за деца:


Изгражда изключителен баланс и координация. Въпреки, че децата не разбират предимствата на това което вършат, родителите трябва да ги мотивират и наставляват, за да продължават да посещават класовете. Баланса и координацията са умения, които ще са нужни през целият живот на един човек.

Увереността е една от най-важните черти на всеки човек.

Бойни изкуства са известни с това, че развиват това в хората на много ранни етапи в живота. Тъй като децата стават по-уверени в своите техники и изпълнението им по време на тренировка, същото ще се случи и при учебните им уроци в училище. Увереното дете може да постигне всичко. С нетърпение ще пробва нови неща, няма да бъде тормозено в училище или на улицата, ще знае, че с постоянство и труд може да постигне всичко. Изгражда увереност и самоуважение.

Бразилското Джиу Джитсу подобрява общуването и социализирането.

В академията по BJJ, децата ще се срещнат с много нови приятели и ще споделят преживяванията си в неутрална среда. Независимо дали става дума за техника, игра или спаринг, това е чудесен начин за децата да се научат да комуникират с други деца от всички възрасти.

Развива дисциплина и фокус

Децата също така ще се научат как да слушат авторитетна фигура извън семейството и да следват инструкциите, което е важно умение за бъдещо развитие. Научават се различни малки уроци, като например да не говорят, когато говори от инструктор, или да поддържат спретната своята униформа (кимоно и колан). Те дори ще се научат за важността на хигиената на своето кимоно, както и че ноктите трябва да се режат, джапанките подреждат и дрехите сгъват.

По време на тренировките децата участват в различни комбинации от игри за изграждане на тактическо мислене, правят физически упражнения за укрепване на тялото и упражняват основните техники от БЖЖ, което дава на младежите усещането, че контролират тялото на противника, а това им дава увереност и ги възпитава да избягват агресията. Методиката на обучение помага на децата да подобрят фокуса си, да успяват лесно да взимат решения в стресови ситуации и да повишат своята концентрация. Те често подобряват оценките си в училище и изграждат увереност в области, които не са свързани с тренировките.